fredag 11. oktober 2013

Helgegodt: fylte horn

Har du lyst å lage noe godt i helga? Fylte horn er noe av det beste jeg vet. Jeg er så uendelig svak for gjærbakst, det er min last i livet... Når det kommer til horn, så går det jo an å variere fyllet i det uendelige. Salt eller søtt, middag eller kos. Denne gangen ble det horn til typ kveldsbesøk. Jeg doblet oppskriften og fikk nifse 64 horn (!). Men én oppskrift vil jeg tenke gir ca 24 store horn, så velger du størrelse selv.
 
Horn:
500 g siktet hvetemel
500 g siktet speltmel 
7 dl melk
1 pk gjær
130 g smør
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker 

 
1 egg til pensling.
Sesamfrø


Smelt smør og lunk melken. Bland ut gjæren i melken. Bland mel, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett melk, og elt sammen. Ha i egget og det smeltede smøret underveis i eltingen.

Dekk bakebollen og la heve til dobbel størrelse.


FYLL Versjon 1:
150 gram babyspinat

1 kinesisk hvitløk

3/4 glass fetaost


Finhakk hvitløk, og surr i en panne i litt av oljen fra fetaosten. Tilsett babyspinat, stek på lav varme, og ta av platen når spinaten faller sammen. Kjør fetaosten og spinatblandingen til en jevn masse med en stavmikser.

FYLL Versjon 2:
Pesto, skinke og ost. Så enkelt og så godt!

Etter heving elter du deigen litt på benken og deler den i fire emner. Bruk gjerne litt olje  på benken når du skal kjevle ut horn-emnene.
Kjelvle ut runde leiver og del hver i seks eller åtte trekanter. Ha på fyllet og rull trekantene sammen med den bredeste delen først. La heve i en time.

Pensle hornene med egg og strø på sesamfrø.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.

Så er det bare én ting å si: Dig in!
God helg! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...