lørdag 20. oktober 2012

et lunt babyteppe
Da jeg fant ut jeg var gravid med nummer tre begynte strikkefingrene å rykke umiddelbart. Og jeg er ingen strikker - sånn i bunn og grunn. Jeg strikker kun til barna og helst små, enkle plagg, slik at jeg ikke går lei underveis.

Men nå kom jeg over en oppskrift på et babyteppe hos Pickles som jeg fikk så lyst å prøve på. Selv om vi ikke visste kjønn, valgte jeg jentefarger. Litt fordi jeg var lei av blått og grått, og litt fordi jeg visste vi likevel kom til å få bruk for det. Jeg kjenner et par jenter som skal komme til verden på nyåret, så planen var i utgangspunktet å ha det til gave. Jeg kunne jo uansett bare strikke et nytt til eget barn. Tenkte jeg. Men det var inntil jeg satt i flerfoldige timer for å feste tråder - og dessuten, nå vet vi at det mest sannsynlig er en liten ballerina som turner rundt i magen min.Dermed beholder jeg dette deilige slumreteppet, og gleder meg til å ta det i bruk! Tenk når en deilig myk liten bylt skal ligge inntullet i dette! Fantastisk.

I mellomtiden får jeg heller begynne på noen litt mindre prosjekter til gave - og fortsatt beundre de som klarer å strikke gensere og pledd på 3-4 kvelder. Skulle ønske det var meg :)

Har du lyst å strikke et slikt teppe selv, så finner du oppskriften her. Du kan selv velge om du vil strikke det i ull eller bomull - og det finnes mange fine strikke-kit i vakre farger. Selv valgte jeg økologisk bomull, et mykt og deilig garn. 

I dag holder vi på å regne vekk her på østlandet. Da er det deilig å kunne nyte det meste av dagen innendørs, med nybakte rundstykker og kakao.

Ha en fin lørdag!
pusspuss19 kommentarer:

 1. så fint teppe du har strikket! koselig å lage noe til bebisene i ventetiden :) så moro med en frøken da! fortsatt god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. takk kjære deg! Ja, nå blir familien komplett ;)

   Slett
 2. Wow! Det så ut som strikking for viderekommende:) veldig fint !

  SvarSlett
 3. Superfint!! Tepper er jo skikkelig utholdenhetsarbeid. Da jeg var gravid med tvillingene, hadde jeg tenkt å strikke et babypledd. Det ble med ett. :)

  SvarSlett
 4. "Jeg er ingen strikker"?!?! SÆRLIG! Du skal ikke juge, står det i de 10 bud! De bør du kunne nå.
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men, det er jo helt sant! Sånne som mor di - det er strikkere det! Fornøyd med resultatet altså, men hadde jeg vært en strikker hadde det jo vært gjort på 1-2-3 ;)

   Slett
 5. Så fint det var! :) Gratulere så mye med en liten på vei! Jeg venter et lite gull i slutten av februar, så dette skal mamma få strikke for meg! ;) Vi vet ikke hva det blir, så må tenke på hva slags farger jeg vil ha. Takk for supertips!
  Fin søndag til deg!
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. veldig greit å sette vekk sånne ting :) Mamman min strikker et teppe som ble for omfattende for meg ;) Hihi..

   Slett
 6. Så utruleg fint!! HeRLIGhet, kan ikkje strikke liksom, det der er strikking på HØGT nivå! Heretter er det berre til å presentere deg som Jenny - ein strikkar :)

  Klem og så stas med ei jente - det må eg berre sei nok ein gang

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det er moro for unga :) Takk for gode ord - skapstrikker kan jeg strekke meg til ;)

   Slett
 7. Så utrolig fint!!! Du kan jammen strikke ja...det kan derimot ikke jeg, men jeg har heklet et babyteppe - og er mektig stolt. Lykke til videre i svangerskapet. Her venter og venter jeg på tulla, og det føles som hun ALDRI kommer til å komme. Det er vist sant det de sier at tredjemann er en luring

  SvarSlett
  Svar
  1. å hekle babyteppe er jo vel så bra som å strikke! :) Spennende med lillejenta som kommer snart! Lykke til med innspurten.
   klem

   Slett
 8. GØY at du blogger igjen :) søsteren min holder på å strikke dette til meg. Gratulerer med jente i magen, så koselig. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å ha en søster som strikker! Moro å høre fra deg. Håper alt er godt med deg og dine.

   klem

   Slett
 9. Så otroligt fint! Kommer bli hur gosigt som helst för bebisen att mysa där i! :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer og for et nydelig og yndig teppe!! Så flink du er! Elsker fargene du har brukt!
  Fin fredag til deg fra meg!

  SvarSlett

Så hyggelig at du fant veien inn hit! Jeg setter stor pris på at du har lyst å legge igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...