I dag ble det bollebakedag. Ute var det kaldt og speilblankt. Et gåent bekken, samt småsyk 4åring gav påskudd til å skru på innekos-bryteren.
En oppskrift jeg stadig vender tilbake til, er "Mors beste boller". Den finnes på baksiden av tørrgjærpakkene blant annet. Hver gang blir det en smidig og god deig, og saftige, velsmakende boller. Suksessoppskrift med andre ord ;)
Oppskriften lyder som så;
200g meierismør
4 dl melk
1 pk gjør (jeg brukte ferskgjær, men det går fint med tørrgjær også).
2 egg
2 dl sukker
1 ts salt
1 kg hvetemel
1 ts kardemomme
Smelt
smør, hell i melken og varm opp til ca 40 grader (bruker du ferskgjær, blander du gjæren i litt av melken - den bør ikke være mer enn lunken). Pisk egg og sukker
lett. Ha det tørre i en bolle og bland godt sammen før du blander inn
det våte. Elt deigen blank og smidig. Dekk til med plast og hev i ca 25 minutter. Ta
deigen ut av bakebollen og la den hvile et par minutter. Del deigen i ca
20–25 emner og form til boller. Etterheves tildekket på et lunt sted i
ca 40 minutter. Pensle med pisket egg for å få bollene blanke. Stekes
8–10 minutter (jeg lot bollene steke litt lengre) midt i ovnen på
210–220 grader. Avkjøles på rist.
Halvparten av deigen ble til vanlige boller, mens resten ble til kanelknuter. Noen har tidligere spurt hvordan jeg lager disse knutene, så her kommer en enkel forklaring:
Du kjevler en firkantet leiv som du smører smør, sukker og kanel på. Brett denne i to (mot deg). Del opp i 2 cm brede emner. Disse lager du bukseben på. Det vil si at du deler dem i to, men lar dem sitte sammen øverst (se bilde). Så tvinner du de to buksebena hver sin vei, og knyter dem sammen. Voilá! Verre er det ikke.
God lørdagskveld!
pusspuss ♥
Mmmm - ser absolutt helt herlig ut! Mulig jeg prøver meg på denne snurreversjonen neste gang. Lager glutenfritt her i huset, så da er ofte deigen mindre smidig, men det ser jo så flott ut - så det må prøves! :)
SvarSlettAw♥ Det ser nydelig ut!! Kanskje jeg skal sette en deig? Ønsker deg en fin søndagskveld! Klem fra Livy
SvarSlettMmmm... nå fikk jeg vann i munnen!
SvarSlettDe så veldig gode ut!
Delikate bilder du har tatt også!
Ha en fortsatt Nydeligflott søndag!
Klem fra Julie :-)
og vips! Nå står mine kanelknuter til heving! Tusen takk for inspirasjon og oppskrift♥ Klem fra Livy
SvarSletthihi :) Koselig å kunne være til inspirasjon!
SlettNå fikk jeg jommmen lyst på boller....Disse såg kjempegode ut! Skjønner godt du gleder deg til perm, det gjorde jeg også! :)
SvarSlettVille bare innom å ønske deg godt nytt år og lykke til med innspurten av svangerskapet. Hold ut, belønningen er STOR!!! Og nå fikk jeg kjempelyst til å lage boller. Takk for forklaringen på kanelbollene som ser så delikate ut. Der skal prøves.
SvarSlettGodt nytt år til deg også! Kan tenke meg det både er kaos og kos med tre små barn :) gleder meg uansett til disse 9 mnd er over... *puh
SlettDisse så herlige ut! Tror jammen jeg skal teste dem til helga. :) Takk for at du deler!
SvarSlett"It was a civilized weapon for a more civilized louis vuitton outlet age. Oh, by the way, did I ever tell you about the time hermes outlet I saw Carrie Fisher at Six Flags? No kidding. She smiled at me."
SvarSlettIt’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks
SvarSlettInformation
Click Here
Visit Web
Bigpictureclasses.com
Information