søndag 3. juni 2012

polly wants a c r a c k e rI helga lagde storebror og jeg vaniljekjeks. Han har lenge mast om å få bake pepperkaker. Men siden det er litt off season, tenkte jeg at andre kjeks med like morsomme former, kunne være vel så greit. Og det falt i smak, for å si det sånn. Ikke et kjeks igjen - bare smuler og to mette mager.

 

Oppskriften er enkel og grei:

300 g hvetemel
1 tsk bakepulver
170 g smør (bruk mejerismør ikke margarin)
100 g sukker
1 egg
1 tsk vaniljesukker

Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
Miks romtemperert smør med sukker på medium hastighet til det er hvitt og luftig. Bland i egget til det er helt blandet med smørmassen.

Ha i melblandingen i to omganger og skrap ned bollen mellom hver omgang. Hell deigen på ett bakebord med litt mel på og form deigen til en ball. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtime.

Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den mellom to biter bakepapir. Kjevle ut til 5 mm tykk leiv. Stikk ut deigen i ønsket form eller kutt deigen i kvadrater. Stek kjeksene ca 10 minutter på 175 grader til de er gylden. La kjeksene avkjøles helt på platen før du flytter de.

Litt melis og kakestrøssel på toppen, så er ungene fornøyde og sukkertilfredse i flere timer fremover ;)


Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Overskriften din fikk meg til å nynne. Jeg var stor fan av Nirvana i mine yngre dager. :)

    Håper dere har hatt en fin helg!

    SvarSlett
  2. Ser veldig godt ut- får se om ikke storebror og jeg skal sjekke ut oppskriften din- pepperkakeformer er anvendelig til litt av hvert;)

    SvarSlett

Så hyggelig at du fant veien inn hit! Jeg setter stor pris på at du har lyst å legge igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...