søndag 3. februar 2013

hjemmelaget frokostblanding I dag lagde jeg hjemmelaget frokostblanding for første gang. Veldig enkelt og veldig godt. Og så vet du akkurat hva du putter i deg når du spiser det. Det er jo ikke feil.

Oppskriften fant jeg her, men jeg gjorde noen små justeringer underveis. Det går fint an å trikse og mikse litt med det man har i bakeskuffen av frø og nøtter - så lenge mengden tørt og bløtt holdes konstant.
 • 100 gram hasselnøtter (jeg er ikke så glad i hasselnøtter, så jeg erstattet de med ekstra mandler og valnøtter)
 • 50 gram mandler
 • 250 gram havregryn
 • 75 gram solsikkefrø
 • 35 gram sesamfrø
 • 3 ss planteolje (linfrø, raps, solsikke)
 • 6 ss honning (jeg synes det holdt med 5)
Hakk nøtter og mandler og tilsett frøene. Varm olje og honning på lav temperatur til honningen smelter. Rør honningen inn i det tørre og bland godt. Fordel blandlingen tynt over to stekeplater med bakepapir. Stek i 2 etasjer på varmluftsovn i 140 g C i 35 minutter. Rør litt underveis i stekingen. Stekes til sprø og gylden. Avkjøles på brettene. Oppbevares i lufttett boks.

Kanskje blir mandags morgen hakket lysere og lettere med hjemmelaget frokostblanding til frokost?
krysser fingre ♥

God ny uke til deg!


13 kommentarer:

 1. Mmm! Dette må prøves!
  Er ikke så glad i hasselnøtter jeg heller, så det blir sikkert din variant;)

  SvarSlett
 2. Dette ser veldig godt ut - må nok prøve dette:)
  Takk for tipset:)

  Ønsker deg en finfin ny uke:)
  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 3. Hei Jenny-fine!

  Skrev en laaaang kommentar her, også hoppet hele greia ut. Herlig når det skjer;-) Uansett; jeg takket for at du minnet meg på hjemmelaget mûsli. Det laget jeg ofte før, men så sklei det bare ut av hverdagsrutinen. Men nå skal jeg mekke det igjen- og kose meg med crunchy, sunn og god mat:-)

  ha en strålende dag!

  Klemmer og smil

  SvarSlett
 4. Det hørtes godt ut, takk for tips.
  Flott blogg du har, her vil jeg se mer, legger meg som følger.

  Fin helg til deg!
  - AC

  SvarSlett
 5. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Vi er for tiden rangert som den nest største side i verden i vårt marked der vi er i 37 forskjellige land. Alleoppskrifter.no har et stort antall besøkende som genererer høy trafikk fordi har over 20.000 unike besøkende / dag.

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Varme hilsen,

  Elin, Alleoppskrifter
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett
 6. This relatively high proportion of the sexually prada handbags active population that acts out bogus big bangs rolex replica may also be attributed to the rarely discussed, but not-so-rare issue of replica chanel orgasmic dysfunction.

  SvarSlett
 7. Legends of Bangladesh A bunch of pure souls who achieved the glory for a country, Bangladesh, will remember forever as the legends of the nation

  SvarSlett
 8. Prom Dresses Near Me, UK USA Canada . Prom Dress Hut Shop Short and Long Prom Dresses, 2019 Cheap plus Size Junior Prom Dresses Buy Prom Dress USA UK Canada Australia Germany Near Me Online Store at PromDressHut

  SvarSlett

Så hyggelig at du fant veien inn hit! Jeg setter stor pris på at du har lyst å legge igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...