onsdag 1. juni 2011

d o i l i e sJeg er fortsatt på bursdagsbølgen, og har for lengst innsett at jeg ikke får tid til å lage alt jeg har lyst til. Men dele det med dere, det kan jeg! Bare se så vanvittig flotte ting du kan lage med kakepapir i ulike størrelser! Noen som har et bedre ord for doilies på norsk? 
Doilies får du tak i på dagligvarebutikken, og i mindre størrelser på Panduro og andre hobbybutikker. Det finnes også en hel bråte på Etsy. 

Har du lyst på ulike farger doilies, men så har du ikke tid til å bestille fra det store utland? Fortvil ikke. Du kan nemlig farge doilies i vannbad med konditorfarge oppi. Dette må gjøres varsomt, da papiret lett revner. Putt den i vann, og la ligge i 10 sek (se at den suger til seg farge, men pass på at den ikke ligger så lenge at den går i oppløsning). Etter vannbadet presser du den mellom to tørkepapir og legger den til tørk. Slik får du akkurat de fargene du selv har lyst på. Smart?!

(Trykk på bildene for å se hvor jeg har hentet dem.)

Ha en strålende onsdag, alle sammen!
klem fra jenny som fortsatt har hodet på rett plass. *smil*

8 kommentarer:

 1. Har ikke tenkt på at disse doiliesène kan brukes på denne måten ;) Artig og dekorativt :)
  Takk for inspirasjon !

  Klem fra Janne :)
  Som er glad for at hodet ditt er på rett plass ;)

  SvarSlett
 2. Superfint!
  Jeg har doilies i utallige str og bruker det til alt mulig rart, særlig til innpakning av gaver.
  Gode tips! Takk!

  SvarSlett
 3. Jeg spurte etter kakepapir på nille, og da sa dama: åja, du mener kakeservietter? Så; tja, det heter vel kakeservietter på norsk da? Hvis man kan stole på damene på nille...

  SvarSlett
 4. Takk for fine kakeserviett-tips!! Bra du deler, for du vet om så mye stilig:) Skal jammen prøve å farge noen grønne til Eskil sin bursdag! :)

  SvarSlett
 5. Himla läckert! Jag köpte nyligen tårtpapper (som det heter på svenska) i olika färger. Nu har jag en idé vad jag kan använda dem till, tack för tipset!! :)

  SvarSlett
 6. Hei. Fin blogg du har. Tenket bare jeg ville si ifra at jeg har snakket bittelitt om bloggen din på bloggen min, fordi du hadde kjøpt deg en sånn finfin clas ohlson-radio.. :)


  http://langsmargen.com/2011/05/jeg-vil-haaa/

  SvarSlett
 7. Så himla fint med vimplarna av tårtpapper!! Såna skulle jag vilja ha på barnkalaset vi ska ha på söndag. Men jag har ju redan gjort vimplar av annat papper. Ja ja... det får bli till nästa kalas.

  Och du, självklart kan jag sy ett set med shorts och tröja om du skulle vilja ha det. "Problemet" är bara det att jag ritat mönstrena efter min Viggo och har inga direkta större storlekar än vad han har. Han är 3 år och har ca 86/92.

  SvarSlett
 8. Så fine tips du har hele tiden!
  Takk for at du deler :)

  Klem
  -Amalie

  SvarSlett

Så hyggelig at du fant veien inn hit! Jeg setter stor pris på at du har lyst å legge igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...