tirsdag 17. mai 2011

husmorstips på 17.mai


I går kom det ikke noe husmorstips fra denne kanten. Det var fordi jeg var for opptatt av å gjøre husmorting. Eller mammating. Alt ettersom.

Jeg trengte hvite strømpebukser til barna, samt at jeg måtte gå over bunader og fintøy. Stryke og ordne.

Å finne hvite strømpebukser 16. mai, er som å skulle handle kremfløte lørdagen før fastelavn (jeg snakker av erfaring - årlig erfaring). For hvite strømpebukser hadde de vært utsolgt for leeeenge. Jeg kunne velge mellom offwhite eller tynnstrømpebukser. Men nei, da får heller barna leve med strømpebukser som muligens er littegranne små.


Når man likevel tråler butikk etter butikk, så hender det at man snubler over andre ting. Sånn som denne übersøte retro radioen fra Clas Ohlsson. Hvem trenger strømpebukser når man har radio? Vel. Husmortipset lyder som følge: vær tidlig ute. Alle gode husmødre er tidlig ute. De blir ferdig med julegavene idet vi andre starter på dem, de er ferdig med helgevaskentorsdag, og hvite strømpebukser, de kjøpes inn senest 16. APRIL. Jeg har et stykke igjen, kjenner jeg. *smil*

Hva stryking angår, så var jeg sent ute der også. For ideelt sett skulle jeg skylt bunadsskjortene og latt de ligge i plast i kjøleskapet et døgn før jeg stryker dem. Ja, det er helt sant. Da blir det enklere å stryke dem og få dem fine. Men strykingen gikk sin gang - uten kjøleskap.

Nå er jo skjortene knørvete igjen uansett. Moahaha.. 
 
Hipphipp! Og hurra for Norge i dag!
--

Ps: I går ble supersnella nevnt med gjeve ord i et innlegg hos Foreldremanualen. Tusen takk, Siw! Veldig moro - og kjekt med nye besøkende på bloggen. Velkommen!

13 kommentarer:

 1. Ah, det tipset skulle jeg tenkt på før i går kveld. Da skjønte jeg at alle i området også skulle ha noe med fløte i, is, lomper og oreokakegreier. Så ut som det hadde vært ran! Men alt gikk fint. Hurra til deg!

  SvarSlett
 2. Radion är ju hur fin som helst! Måste nästan springa förbi Claes Ohlson här hemma och se om det finns en där. Den skulle passa perfekt för mig att ha på jobbet!

  Kram och hoppas du haft en härlig 17:e maj!

  SvarSlett
 3. Haha, bra tips! Jeg likte best radioen!!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for GODE råd! Disse skal noteres, for jeg kunne trengt dem i går og i dag. ;)

  Nyt kvelden!

  SvarSlett
 5. Hihi! Husker vi hadde skjorte-stryke-kurs med husmor på BiG, og Harald sto i døren og var sjokkert over at såå mange jenter ikke kunne stryke bunadsskjorter!! Selv har jeg ordnet meg med mann som stryker skjorten for meg ;) Heldige meg!! Ha en fin kveld!!

  SvarSlett
 6. Dette innlegget skulle du ha lagt ut i forrige uke altså. Da hadde jeg sikkert sluppet å fly rundt på kjøpesenteret etter hvite, tynne gensere jentene kunne ha under kjolene sine pga dårlig værmelding og 17. mai-servietter som var utsolgt for lengst. Jeg sprang rundt som en galning helt til stengetid. Og da hadde jeg sikkert også sluppet å stryke bunadskjorte og duk klokka tolv i natt, ordne med fullt minnekort til kameraet klokka ett i natt, og helt sikkert også sluppet å dusje bikkja klokka halv to i natt, fordi hun var grønn i pelsen etter å ha hjulpet pappa'n sin med å klippe gress tidligere på kvelden. Neste år derimot...

  Natta! :)

  SvarSlett
 7. Håper dagen ble bra, selv med snaue strømper.

  Mitt beste 17.mai tips: vask skjortene en dag eller to før, strekk dem godt og tørk på hengere (eller snor, hengende opp/ned). Da SLIPPER DU Å STRYKE!!!! (men må huske å gjøre det altså).

  Ha en god 17.mai-natt!

  SvarSlett
 8. Hihi.. så morsomt!
  Sitter her og ler litt jeg da... Kjenner meg igjen.. Jeg på selveste 17 mai, letet febrilsk etter hvit strømpebukse som minstemor skulle ha. Her endte det opp med, blomstrete kjole og lys rosa strømpebukse!
  Ja, neste år kommer jeg til å være tidligere ute... *knis*

  Forresten, den radioen var jo rå kul! :)
  Kan jeg spørre hvor mye du måtte gi for den?

  KLEM

  SvarSlett
 9. Det blei offwhite strømpis på lillegutt her i går, flaks at det var det eg skulle ha!
  Jenny, du er eit skikkeleg godt mammaforbilde!
  Her er det dåp til helga og då blir det bunad, dersom eg kjem i den. Og ideelt sett så er det jo den regla med "skjorte i kjøleskap/kjølig rom over natt" som skal gjennomførast...Dersom eg hugsar det!

  Stas og vel fortent omtale hos Foreldremanualen btw!

  SvarSlett
 10. Så kuul radio! Vil ha, vil ha, vil ha!!! Finner den ikke på nettsidene til Clas Ohlson. Husker du prisen på den?

  SvarSlett
 11. Clas Ohlson?!? Jeg er på vei til byen allerede jeg. Åsåfin.

  SvarSlett
 12. Hihi, jeg var også sent ute med strømpebukser til eldstemann. Var innom 3butikker hvor de forsåvidt hadde hvitestrømper, men de var det hjerter, blomster, sommerfugler og you name it på. Så lovende ut der de hang helt til jeg strakk litt i de og så mønstret :) kanskje jeg er litt firkanta, men syns ikke sommerfugler på strømpene gjør seg til en 3år gammel gutt i bunad. Jeg er nok gammeldags ;)

  Fant til slutt noen litt for store, men pytt pytt, kanskje de passer neste år ;)

  SvarSlett
 13. Tusen takk for svar. Nå vet jeg hva jeg ønsker meg ;))

  SvarSlett

Så hyggelig at du fant veien inn hit! Jeg setter stor pris på at du har lyst å legge igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...