søndag 19. desember 2010

f r a n s k e marengser

Lyst på noe godt til søndagskaffen? Da trenger du ikke lete lenger!  


Disse herlige franske sjokolademarengsene var det min venninne Maria som presenterte for meg. Oppskriften hadde hun funnet på denne bloggen

Enkle å lage, og FARLIG gode. Det er bare å nyte!

Oppskrift:
250 g sukker 
125 g eggehvite 
80 g smeltet sjokolade

Bland sukker og eggehvite i en rustfri bolle. Visp med elektrisk håndmikser over vannbad til det blir godt og varmt. Ta bollen av varmen og visp til det blir kaldt. Vend inn sjokoladen, litt om gangen og til marengsen blir marmorert.

Sett små marengstopper på en stekeplate med skje. Stek deretter toppene på 140 grader i ca. 40 minutter.

Disse marengsene skal være ordentlig seige og klissete i midten. Test dem ved å løfte dem opp av papiret i stekeovnen. Det skal så vidt være mulig å løfte dem. Huske å oppbevare marengsene tørt i lufttett beholder.


PS: mine kunne med fordel vært mer marmorerte.. ble litt for ivrig et øyeblikk ;) Men gode var de uansett! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du fant veien inn hit! Jeg setter stor pris på at du har lyst å legge igjen et lite spor etter deg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...